OTA OPIKSI: Miten tila on jaettu viiden lauman pihatossa?

 

Granåsan viiden lauman pihatto sai alkunsa, kun tilan toimitusjohtaja Åsa Grönlundin kaksi omaa ruunaa eivät tulleet toimeen keskenään. Nyt inkoolaisella hevostilalla asuu 33 hevosta. Tavoitteena on ollut tarjota hevosille tilaa elää lajityypillistä elämää. Granåsan hevosilla on tilaa liikkua, leikkiä, syödä ja levätä yhdessä.

 

Pohjapiirustus paljastaa, millainen viiden lauman pihatosta piti tulla. Rakennusaikana suunnitelmaan tehtiin joitakin muutoksia. Arki on opettanut ja on muutama asia, jotka Grönlund tekisi nyt toisin, jos hän rakennuttaisi uuden pihaton. Siitä lisää pitkässä jutussa. Lue myös ammattirakentajien rahanarvoiset vinkit, mitä pihattoa suunnitellessa pitää ottaa huomioon ja tutki arkkitehdin oman pihan pihaton pohjapiirustusta.

 

Osta digilukuaikaa ja lue Heportterin pihattojutut ja paljon muuta täältä.

 

Granåsan pihaton pohjapiirustus. Muokkaus Heli Penttinen/Heligrafi. Alkuperäinen pohjapiirustus: Studio Telivuo Oy.

 

Vastaa

About teijauu