♥ SISÄLTÖ: Heportterin kesä-heinäkuun pitkät jutut

Saat kaikki nämä hämmästyttävät, ilostuttavat ja sivistävät

pitkät jutut luettavaksesi ostamalla lukuaikaa täältä.

 

Taikavoimia

Miksi hevoset vaikuttavat meihin ihmisiin niin voimakkaasti? Mistä johtuvat ne syvät yhteyden ja onnen tunteet? Onko hevosilla taikavoimia? Kirjoittaja etsii kysymyksiin vastauksia tutkimuksista, teorioista ja arkipäivän havainnoista. Ja kyllä, kaikelle on selitys.

Kirjoittaja pääheportteri Teija Uurinmäki.

 

Onni on oma lauma ja suojaisa pihatto
Eläimille rakentaminen edellyttää erityisosaamista
Kaunis mutta toimiva

Kolmen jutun kokonaisuudessa pohditaan, miksi pihatto on hevoselle hyväksi, mutta ennen kaikkea jutuissa etsitään vastauksia käytännön kysymyksiin. Minkälainen on hyvä pihatto? Mitä pihaton rakentajan täytyy ottaa huomioon? Kannattaako pihatto rakentaa vanhaan rakennukseen? Mitä pihaton rakentaminen maksaa? Kirsikkana kakun päällä arkkitehdin vinkit toimivaan pihattoon ja arkkitehdin pihaton pohjapiirros.

Kirjoittaja toimittaja Jaana Viskari.

 

Voiko hevosta aktivoida parantamaan kesäihottumansa?
Oona Uunila: Autoseerumihoito on homeapatiaa

Toimittaja otti selvää, miten eläinlääkäri Raija Hallamaan autoseerumihoito toimii, mutta löysi myös epäilijöitä. Tutustu molempiin näkökantoihin. Uunila vastaa myös usein esitettyihin kysymyksiin ihottuman synnystä, syistä ja hoidoista.

Kirjoittaja toimittaja Jaana Viskari.

 

Tahtipuikko vai suukapula?

Niina Kirjorinne pohtii kirjoittamassaan artikkelissa, mistä hyvä ohjastuntuma on rakennettu ja mihin kaikkeen kuolain ja tuntuma hevosessa vaikuttaa. Mielenkiintoista tietoa muun muassa kielen ja takaosan yhteydestä. Harjoituksia ja havaintotehtäviä.

Kirjorinne on ratsukon kehonkäytön asiantuntija, SRL:n hyväksymä valmentaja ja eläinfysioterapian opiskelija Englannissa. Kirjorinne kouluttaa Suomessa ja ulkomailla liikkeen ja kehon hienosäätöä. Hän yhdistää eläinfysioterapian, faskiatekniikoiden ja urheiluvalmennuksen parhaita paloja.

 

Äh, kyllä se tottuu!

Jutussa perehdytään totuttamisen ja tottumisen tutkimukseen. Tutkimustuloksiin sukelletaan arjen kokemusten kautta – saatat oppia uutta vallan vahingossa. Tämän jutun luettuasi näet hevosen totuttamisen uudessa valossa ja osaat myös harkita, mitä strategiaa milloinkin kannattaa soveltaa. Juttu sisältää myös kesähaasteen ja selkeät ohjeet hevosen siedättämiseen yksin maastoiluun. Siedätysohjeita voit soveltaa moneen muuhunkin arjen askareeseen.

Kirjoittaja Teija Uurinmäki.

 

Espanjan Kaviorannikko

Ihana sukellus espanjalaiseen hevoskulttuuriin! Mukaansa tempaava kertomus, joka vie sinut mielikuvamatkalle Andalusiaan. Espanjaan matkaaville tietoa, mille talleille kannattaa suunnata, yhteystietoineen. Upeat kuvat!

Kirjoittaja Satu Lindstedt.

 

Nina & Madde

Project Happy Athlete -sivuston ylläpitäjä Nina Laihon ja Maddensa tarina. Nina ratsastaa kaulanarulla, mielellään ilman satulaa ja lenkkeilee hevonen vapaana. Kuka on tämä nuori nainen?

Kirjoittaja Teija Uurinmäki.

 

 

Vastaa

About teijauu