VIERASKIRJA: Heportteri valottaa tietä onnellisuuteen

Mietin usein ihmisten motiiveja olla hevosten kanssa. Hevosihmisenä ja tulevana eläintenkäyttäytymistieteilijänä minua kiinnostavat ihmisten hevosiin liittyvät odotukset, asenteet ja fantasiat. Näitä asioita pohdin, jotta voisin tulevaisuudessa lisätä hevosten hyvinvointia.

Tuoreen Heportterin (3/2018) juttu Värikkään elämän taika vahvisti minussa empatiaa ihmisiä kohtaan.

Luen lähes päivittäin tutkimuksia hevosten psyykkisistä ja fyysisistä ongelmista, joiden taustalla on ihmistoiminta. Talleilla ympäri Eurooppaa olen nähnyt ja kuullut asioita, joita ei pitäisi tapahtua. Niinpä olen huomannut itsessäni paljon tuskaa ja kyynisyyttä. Mutta mitä enemmän hevosia tutkin, sitä selkeämmin ymmärrän, miten uskomattoman mukautuvia, anteeksiantavia ja anteliaita eläimiä ne ovat.

Nina Backmanista kertova Heportterin juttu muistuttaa lämpimästi siitä, miten paljon hevoset ihmisystävilleen merkitsevät ja miten ihmiset yrittävät parhaansa.

Heportterissa julkaistavan nykyaikaisen tiedon avulla on mahdollista sovittaa yhteen hevosten onnellisuus ja ihmisten unelmat ja toiveet. Minua lehti auttaa kasvamaan ihmisenä. Aion käyttää sen artikkeleita myös tieteellisen työni tukena.

Verna Vilppula

opiskelija, Greenwichin yliopisto, eläintenkäyttäytymistieteet

 

Vieraskirjassa Heportterin lukijat kertovat ajatuksista, joita lehden jutut herättävät.

 

 

Vastaa

About teijauu