Mikä on Heportteri?

Heportteri on aiheisiin syvällisesti perehtyvä hevosjulkaisu. Heportteri on hidasta journalismia nopeista ystävistämme.

Heportteri-aikakauslehteä on tehty kaksi vuosikertaa (2018-2019). Yhteensä on painettu yhdeksän lehteä (yksi kaksoisnumero). Näitä ajattomia ja sivistäviä juttuja sisältäviä paperilehtiä voi ostaa pakettina vielä toukokuun 2020 ajan, poistomyyntihintaan (tutustu lehtien sisältöön täällä, tilaa täältä).     

Heportteri on tällä hetkellä tauolla – julkaisijansa hankalan elämäntilanteen vuoksi. Uusia numeroita ei siten juuri nyt tehdä. On mahdollista, että uusia juttuja julkaistaan myöhemmin, jossakin muodossa ja jossakin kanavassa.

Tällä verkkosivulla on julkaistu joitakin lyhyitä, ilmaisia juttuja. Lisäksi sivulla on luettavissa näytejuttuina muutama pitkä, paperilehdessä julkaistu juttu. 

Heportteri perehtyy tutkimuksiin, oikoo väärinkäsityksiä ja välittää luotettavat neuvot. Julkaisun tavoitteena on lisätä hevosten hyvinvointia ja se on kaiken sisällön punainen lanka.

Heportterin perusjuttu on noin 20 000 merkkiä pitkä ja täynnä asiaa viihdyttävässä muodossa. Peruslehtijuttu on kymmenen kertaa lyhyempi. Heportterissa panostetaan taustatyöhön ja tutkimuksiin perehtymiseen.

Julkaisun aiheita ovat muun muassa hevosen tarpeet, elinolot, ruokinta ja terveys, hevosen käsittely, hoito ja koulutus, varusteet,  tallirakentaminen, hevoselämykset, hevosyrittäjyys, hevoskulttuuri, hevoset ja yhteiskunta.